domingo, 22 de julio de 2012

L'ALCALDE DE L'ODI

L’alcalde Xavier Garcia Albiol (PPC), de l'Ajuntament de Badalona, la tercera ciutat més nombrosa de Catalunya (219.786), va afirmar que “no podia permetre’s el luxe de consentir una imatge més pròpia del Tercer Món", i que "degradava la imatge de la ciutat”, després de prohibir que els islàmics puguin  fer les seves oracions a la plaça Camarón de la Isla durant el mes sagrat del Ramadà.

Com és posible que l’alcalde encara no s’adoni que Badalona, a més de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, per nomenar a la primera i segona ciutat de Catalunya,  ja tenen el Tercer Món (africans, asiàtics i llatinoamericans) en el seu paisatge urbà. 

Fa més de sis anys que més d’un miler de fidels musulmans acudeixen als rés dels divendres a aquesta plaça davant la falta d’una mesquita a la ciutat. La majoria d’aquests són dels col·lectius pakistanès i marroquí, actualmente el 37,56% dels 32.620 estrangers residents a Badalona, el què equival al 14,8% del total de població a la ciutat.

L’Alcalde, encarregat de l’executiva del PPC sobre el tema de la immigració, no asumeix que els immigrants van ser part del model de creixement espanyol establert pel govern de José Maria Aznar (PP), que demanava mà d’obra barata, no espanyola, per empènyer la inversió en el mercat inmobiliari: el motor de l’economia del país durant deu anys.

El creixement, tan valorat i anyorat pel Partit Popular, va ser degut, en bona part, a la feina dels immigrants sense papers, susceptibles de pagar menys, i més tard regularizats. Mai Garcia Albiol ha reconegut res de positiu dels immigrants, no té ni desenvolupa cap política d'acollida i inserció, només exigeix que asumeixen la cultura i costums espanyols.

Més encara, ara García Albiol fa discursos agresius i d’odi, dient, per exemple: “conviure amb els gitans romanesos vulnera el dret a la dignitat dels veïns”. També és partidari de retallar drets bàsics com l’atenció de salut a immigrants irregulars. Sempre exercint pressió, arraconant-los, en fi, desijant la seva desaparició de l'imaginari de la ciutat, com si deixessin d’existir.   

2 comentarios:

  1. L'alcalde Albiol i els polítics d'aquest país han de tenir en compte, també, que l'Islam és la religió de, cada vegada més, catalans i catalanes de ple dret. Tant de fills de famílies musulmanes immigrades, com de ciutadans (que viuen i treballen a Catalunya) que prenen la decisió de pronunciar la "shahada" o "testimoni de fe". Es tracta d'un grup de persones que augmenta cada dia en nombre i que res té a veure amb el tòpic tercermundista.

    ResponderEliminar
  2. Se ha formado Cataluña Omnium, un partido catalán islámico el fin de semana pasado, por lo tanto además de integrarse al paisaje urbano, se preparan para formar parte del paisaje político catalán.

    ResponderEliminar