lunes, 30 de julio de 2012

ELS ULLS CONVERGEIXEN CAP A CDC

Els ulls polítics dels ciutadans es posen sobre Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Denúncies que informen l'Agència Tributària, la Policia i resolucions de jutges sobre suposades conductes delictives de CDC i alguns dels seus dirigents comencen a perfilar una situació semblant a la del Partit Popular a Espanya. El cas Palau s'està convertint en el malson per al Partit del President Mas, com el cas Gürtel ho és per al Partit del Presidente Rajoy

CDC va admetre que la seva Fundació Trias Farga (avui Catdem) va rebre del Palau pagaments de 630 mil euros i el seu dirigent Àngel Colom 75 mil euros. No obstant això, allò no ha sigut suficient per aclarir les dimensions dels vincles del Partit de Govern amb el Palau encapçalat per Lluís Millet. Mentre les investigacions judicials avancen, els dubtes sobre la conducta de CDC creixen.

Davant això, CDC reacciona malament. Nega la veracitat dels informes i decisions de les institucions, fins i tot va més enllà, quan diu que tot això forma part d'una mena de conspiració davant la iniciativa de la Generalitat, suportada per una majoria parlamentària,  de plantejar-li al Govern d'Espanya una negociació per canviar el model de finançament  de Catalunya mitjançant un nou pacte fiscal.

CDC es veu com víctima d'una operació política de jutges i grups mediàtics per abatre el projecte sobiranista que suposa l'establiment d'un nou concert econòmic. A més, va denunciar al jutge Pijuan de prendre decisions més pròpies d'un règim policial que d'un estat de dret al basar-se en indicis en comptes de proves.

CDC es posa a la defensiva i desqualifica. Acusa de conspiracions polítiques com si les denúncies de comissions i donacions fossin arbitràries, invents mal intencionats, desprès d'investigacions judicials que ja tenen més de tres anys. Per un altre costat, el Palau ha sortit en auxili de CDC al dir-li jutge que el Partit no té deutes amb el Palau i si es comprovés un suposat lucre l'hauria de pagar Millet i Montull.

Els llaços i la familiaritat o proximitat entre els directius del Palau, d'ahir (Millet) i d'avui (Carulla), amb destacats directius de Convergència són conegudes, per tant no és inverseblemant que més d'una irregularitat hi hagi hagut, com les ja aclarides: Fundació Trias Fragas i Colom.

El Govern de la Generalitat hauria d'estar interessat en què es resolgués amb promptitud tot el que afecti la imatge de CDC i així desmentir els pretenen perjudicar l'ideari catalanista, o bé esperar en silenci que la qüestió es decideixi amb transparència, sense manipulacions ni pressions indegudes, per les vies institucionals.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario