martes, 17 de julio de 2012

EL GOVERN SENSE RUMB PROPI

El Govern de CiU era l’avançada en el compliment de retallades fins a la setmana passada en Espanya.  No obstant, amb la intervenció europea  del sistema financer espanyol, el  Goven de Rajoy l'ha sobrepassat.  Amb l’allau de mesures, el Govern no només ha quedat a la saga, sinó que ha sigut envaïda en les seves competències.

El Govern de Mas orgullós de complir els deures pel seu compte, el divendres passat va xocar amb la realitat. El Ministre Montoro va recordar  al Conseller Mas Colell, renyant-lo, que el Govern d'Espanya és el que mana.

El cap de setmana, el Secretari d’Organització de CiU, Josep Rull, li va demanar al Govern que incomplís les retallades ordenades pel Govern del Partit Popular. La resposta ha arribat dos dies després: els continguts de les mesures són correctes, el problema són les formes, per a concloure que s’estudiarà la constitucionalitat d’algunes d’elles.

No, no s’arribarà a la insubmissió reclamada. No sembla l’estil de la dreta catalana. A més de recórrer a les institucions de l’Estat, CiU es limitarà a fer el seu tradicional gest polític: no col·laborar amb el seu vot, en aquesta oportunitat insignificant, amb el partit majoritari a les Corts espanyoles.

Després d’aquest episodi, què es pot esperar del Govern de CiU amb el pacte fiscal, la senyera d’aquesta legislació? Poca cosa,  si el Govern no ha fet cap esforç significatiu per formar un front polític i social català, indispensable per arribar a Madrid amb força, tampoc manifesta fermesa quan un Ministre atura en sec al Conseller que es presenta com un soci, com si fora d'un altre país.

El Govern català  cada dia més és ostatge del Govern d’Espanya, com aquest ho és de la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i del Fons Monetari Internacional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario