martes, 13 de marzo de 2012

EL CONFLICTE ESTÀ SERVIT

La reforma laboral és necessària es diu una i altra vegada. Però, la pregunta que hauríem de fer-nos és si aquesta reforma laboral, en concret, que estableix l'abaratiment del cost de l'acomiadament, de les indemnitzacions per acomiadament i normes contractuals en què l'empresari pot acomiadar fàcilment, és la necessària?

El govern espanyol i català diuen que la reforma és necessària per creuar noves ocupacions, però, alhora, admeten que continuarà augmentant l'atur el 2012. Doncs, per a què és aquesta reforma laboral?

És per afavorir a les empreses, les quals acomiadant treballadors puguin reduir els seus deutes, equilibrar seus comptes i així, en un futur, qualificar davant dels bancs i accedir a préstecs.

I doncs, el important d'aquesta reforma laboral del govern espanyol, amb el suport incondicional de CiU, és l'acomiadament. Els treballadors són els triats per contribuir a resoldre els problemes de dèficit de les empreses.

Però, aquesta reforma no només és per a això, sinó que aquesta pertany al programa del Partit Popular de reformes estructurals, que pretén canviar el model anomenat de l'estat de bienestar, basat en el pacte social, per un altre: neoliberal, basat, ja no en l'acord social, sinó en el comandament del sector privat o anomenat, amb eufemisme, els mercats (o lliure mercat), on dominen els grans centres financers.

La reforma laboral forma part d'un pla que va més enllà de la crisi. Es tracta que les empreses, i entre aquestes les que dominen els mercats, siguin les que tinguin el poder de decidir, sense regulacions especials ni contrapès, els termes dels futur contractes, acomiadaments i indemnitzacions.

Aquesta reforma laboral s'assembla a llei del sòl del govern d'Aznar, també recolzada per CiU, que va eliminar les regulacions especials i va produir l'urbanisme salvatge a la costa mediterrània i la bombolla immobiliària per tot arreu.

Per concloure, representa el trencament del pacte social i la imposició de l'austeritat salvatge per consolidar un capitalisme salvatge, és a dir, sota el diktat dels més rics. El conflicte està servit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario