lunes, 26 de diciembre de 2011

ADÉU ESPANYA

El President del Govern espanyol, Mariano Rajoy, el portaveu de CiU a les Corts espanyoles, Josep Antoni Durán Lleida i la presidenta del Partit Popular a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho han alçat la veu per dir que aquí no hi caben tots els immigrants.

Però, res diuen de com els espanyols no estan cabent a Espanya i emigren cap a altres països, una situació que es va registrant amb força ja des del 2010. Els espanyols se'n van, perquè no veuen perspectives econòmiques pel seu desenvolupament personal i familiar. Les mateixes raons que van tenir molts sudamericans (equatorians, peruans, colombians, argentins...) per venir cap a Espanya.

Fa cinquanta anys, milers d'espanyols van veure's forçats a emigrar com conseqüència de la estratègia de desenvolupament econòmic adoptat per Franco de la mà dels tecnòcrates vinculats a l'Opus Dei. Ara, augmenten els espanyols que surten d'Espanya producte de la estratègia econòmica davant la crisi europea.

La diferència d'una respecte a l'altra és que els emigrants dels 60 eren majoritàriament famílies obreres, treballadores, en canvi, ara són famílies joves de classes mitjanes, amb estudis superiors que no troben feina o són expulsats del mercat de treball i trien com a destí països europeus com França i Alemanya, o sudamericans com Brasil o Veneçuela.

El problema no és que no càpiguen estrangers i espanyols a Espanya, sinó que els polítics d'ahir i d'avui, com els mencionats, assumeixen models econòmics sigui per desenvolupar-se (en els 60) o per enfrontar la crisi actual (en els 2000) que no ofereixen un horitzó, en el cas actual, als joves i adults-joves de realització personal i familiar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario