martes, 21 de agosto de 2012

CiU ESPERA EL MESSIES

Digues-me amb qui vas i et diré qui ets, diu un refrany popular. El govern de CiU, de la mà del PP, busca el sí de Sheldon Adelson, el multimilionari amo de Las Vegas Sands.

Adelson finança les candidatures del Partit Republicà, Mitt Romey i Paul Ryan, aquest últim afí al Tea Party, "la veu de l'integrisme fiscal" en referència a les seves polítiques sobre els "paradisos fiscals" que busca el multimillonari. A més, Adelson, és un dels majors patrocinadors de la ultradreta israeliana, encapçalada pel cap de govern Benjamin Netanyahu.

Alguns diuen que els negocis no tenen res a veure amb la política. Adelson mateix és qui els desmenteix. Actualment, a l'Estat de Nevada (Estats Units) ell està sent investigat a causa de suposats soborns a funcionaris xinesos, país on té dos casinos. 

A més, el magnat exigeix que l'Estat espanyol li cedeixi privilegis: canvis en l'Estatut de Treballadors, la llei d'Estrangeria, la llei d'Antiblanqueig de capitals, la llei de Fumadors, dos anys d'exencions a quotes a la Seguretat Social i d'impostos estatals, regionals i municipals, noves infraestructures de transports, entre altres.

El govern de CiU s'acosta cap aquest personatge, lliurat a cedir-li un gran terreny per construir el seu negoci: l'Eurovegas, una ciutat mediterània del joc on s'oferirà espais d'hotels de quatre i cinc estrelles, llocs de jocs i de congressos internacionals (tipus Mobile World Congress).

Es vendrà diversió i negoci en un ambient on circularà el diner -net o brut-, les drogues, i dones i homes de l'ofici de la prostitució d'alt standing. Una espècie de "cluster turístic", integrat per diferents elemens complementaris a fí d'obtenir rentabilitat a baix cost.

CiU espera en religiós silenci la decisió d'Adelson. Espera que Barcelona sigui elegida com la Terra Promesa amb la arribada d'un Messies que reactivará la economia catalana, crearà ocupació a milers d'aturats, i que deixarà com a llegat un enclavament turístic, una "ciutat del joc" on l'amo serà un home de dubtosa reputació, lligat a interessos polítics extrems, dels radicals d'Estats Units i d'Israel.

CiU, amb el suport del PP, estan questionats per fer ús de fonts fosques de finançament tal com ho acrediten el cas Palau i el cas Gürtel, encara en tràmit. També Adelson té judicis oberts per blanqueig de diners i suborns als funcionaris xinesos.

CiU seduïda per les seves temptacions està a punt de caure en el pitjor dels pecats: la cessió de sobirania amb l'enclavament de l'ultraderetà Adelson. Mentrestant distreu els catalans amb les seves gesticulacions, ara amb retòrica d'independentisme. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario