miércoles, 10 de agosto de 2011

ELS PARTITS MIREN PEL COSTAT

Una por va recórrer el cos de molts catalans la nit del 28 de novembre de 2011. Durant més d’una hora, quan es comptaven els vots de l’elecció del Parlament català. Aleshores, Plataforma per Catalunya (PxC) treia 3 representants. Una de les expressions de l’extrema dreta catalana estava a punt d’aconseguir escons parlamentaris. Hores després la por va desaparèixer.

Però el que va sobresortir i amb més força va ser la pròpia PxC. Fa pocs dies va distribuir un fulletó xenòfob: "nens moros acaparen ajudes y trien col·legi”; "medicaments lliures per a immigrants”; comerciants pakistanesos "no paguen impostos ni se’ls obliga complir les normes"; estrangers contractats "abans que els autòctons del poble".

“Primero los de casa” va ser la consigna de PxC les passades eleccions municipals i els missatges del fulletó són una aplicació ajustada a la mateixa. No obstant això, s’adverteix una gran indiferència dels partits que van aconseguir escons en el Parlament. Ningú pren cap iniciativa per enfrontar la xenofòbia cada vegada més crescuda a Catalunya.

Al contrari, Mariano Rajoy va dir després de les eleccions municipals que estava obert a pactar amb tots els partits en els ajuntaments menys amb Bildu. Per tant, si fos necessari pactaria amb PxC, mentre la resta de partits pensen que la justicia podría aturar-lo.

Prefereixen això sense adonar-se de que el partit d’Anglada és consolidat i forma part d’una trama europea. El 2006 es va presentar en 43 municipis i va obtenir 17 regidors amb 12.000 vots. Quatre anys després, el 2011, es va presentar en 81 municipis i va treure 67 regidors amb 65. 905 vots.

No serà la justícia la que neutralitzi els avanços de l'extrema dreta, sinó la política. Programes polítics que demostrin que la immigració és part de l'època anomenada globalització i que per al desenvolupament d'Europa caldrà més immigrants.

A partir d'aquí haurien de plantejar objectius i plans concrets de curt, mitjà i llarg termini, basats en el respecte dels drets humans, la cohesió econòmica i social i el coneixement i intercanvi intercultural entre els nouvinguts i els autòctons.

No hay comentarios:

Publicar un comentario