martes, 16 de agosto de 2011

EL SILENCI DELS CATALANS

Que hauria succeït si una dona musulmana hagués sigut assetjada, pressionada i marginada per un cap religiós de la seva associació islàmica en Catalunya per ser parella d'un home blanc, de cultura occidental o bé ser parella d'una altra dona?

Probablement, els mitjans de comunicació haurien informat a la primera pàgina amb grans caràcters. També, segur que hi haurien buscat reaccions de representants del govern, de partits polítics, creant-se un debat sobre la legalitat i proposicions de sancions davant l'atropellament de les llibertats individuals.

Plataforma per Catalunya (PxC) ho ha fet contra una de les seves regidores de Salt, Joana Martínez per ser parella d'un negre, camerunés. Tres dies després de la marginació de la regidora, Carles Bonet, regidor de Salt de la PxC, també va renunciar degut sofrir una experiència similar: assetjament i humiliacions, en aquest cas per ser parella d'un home d'origen dominicà.

El color de la pell, la nacionalitat, la cultura (d'un país africà i llatinoamericà) i l'opció sexual són motius per ser objecte de persecució política. L'autor d'aquesta flagrant contravenció a les disposicions constitucionals és un partit polític legal, amb una creixent representació municipal i que va estar a punt de arribar al Parlament de Catalunya les passades eleccions autonòmiques.

PxC va treure 5 regidors el 2003; 17 el 2007 i 67 el 2011. A les eleccions autonòmiques del 2003 va obtenir 4.901 vots (0,15%) i en les del 2010 va obtenir 75.321 vots (2,42%). Tothom reconeix que aquest ascens es deu a la seva posició homòfoba: perseguir la immigració, un dret fonamental establert en la Declaració Universal dels Drets Humans (art. 13) signat per Espanya.

Com s'explica el silenci dels partits catalans en aquesta oportunitat? Però encara més: ¿Per què no enfronten la política racista i homòfoba de la PxC? Alguns diran: és un partit minoritari i seria donar-li importància; uns altres: que sí, que hem fet declaracions en què denunciem la seva homofòbia.

El problema sembla ser la immigració, un tema en què la majoria dels partits catalans prefereixen mantenir una ambigüitat.L'augment d'una posició negativa dels catalans cap la immigració , inhibeix als partits a sostenir posicions clares i això afavoreixen als que sí ho tenen clar: perseguir la immigració, criminalitzar-la al considerar que lesiona drets dels autòctons.

Els partits catalans semblen ser més complaents o miren al costat si la homofòbia és dels catalans,que si aquesta procedeix d'estrangers, especialment si aquests professen l'islam.

No hay comentarios:

Publicar un comentario