lunes, 11 de julio de 2011

UN ANY I UN DIA DESPRÉS: LA FOTOGRAFIA

A un any i un dia del 10-J en què Omnium Cultural, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i els partits polítics anomenats catalanistes, va reunir mig milió de persones per rebutjar les retallades a l'Estatut de Catalunya del Tribunal Constitucional (TC):

El PSC ja no demana al govern d'Espanya la presentació d'iniciatives legislatives per restablir algunes matèries rebutjades, com s'havia compromés.

CiU ja no planteja el "dret de decidir" com principi de la seva política i pacta amb el Partit Popular els pressupostos del 2012, organització política que va recusar l'Estatut Català davant del TC.

ERC malgrat de mantenir la idea d'independència en seus escrits, ni ha proposat una estratègia específica cap a la independència, que doni orientació als ciutadans, ni menys un projecte d'Estat català independent.

ICV no diu res. Només parla d'un Estat Federal sense especificar ni estratègia ni projecte.

PPC satisfet amb les retallades de l'Estatut de Catalunya, ara es presenta com a un partit decisiu per a la governabilitat de la Generalitat.

I els catalans, segons el resultat del l'últim estudi publicat fa deu dies del Centre d'Estudis i Opinió de la Generalitat, el 42,9% votaria a favor de la independència, sense perjudici que tan sols el 25% es considera independentista.

A un any i un dia del 10-J, aquesta és una fotografia de la bretxa existent entre la classe política i la ciutadania catalana.

1 comentario: