jueves, 16 de septiembre de 2010

COM EN ELS BONS TEMPS

Per què seria “joc brut” publicar les opinions de Pasqual Maragall sobre les properes eleccions, com va dir el President Montilla? Perquè provenen de qui porta la malaltia d’Alzheimer? Aleshores, Montilla pensa que el seu antecessor està inhabilitat per a donar opinions públiques raonables, normals i per tant Convergència va abusar d’ell?

Em temo que no. Si els continguts del pensament de l’ex President sobre les eleccions haguessin estat favorables als socialistes molt probablement Montilla no hauria parlat de “joc brut”.

El que és important són els plantejaments de Maragall, ja no només fora del PSC, sinó mantenint un ideari bastant diferent al de la direcció socialista actual. N’apunto dos:

1) No creu que en les actuals condicions de la política catalana es pugui convèncer a Madrid d’avançar cap un major autogovern, o com ell diu “federalisme diferenciat” i per tant proposa un canvi,
2) Crear un instrument catalanista més obert que els actuals: el partit demòcrata català que reuniria les diferents alternatives de centre i esquerres.

Em temo, que els discutibles plantejaments no seran debatuts pels actuals dirigents dels partits catalanistes, no perquè Maragall pateixi d’Alzheimer, sinó perquè les seves idees produeixen molta incommoditat, especialment en el partit que dirigeix Montilla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario