lunes, 5 de septiembre de 2011

UNA ALTRA MIRADA DE CATALUNYA

Fa cinc dies, el post anterior: "CiU I LA POR A L'ALTRE", es preguntava quan seria possible que un alcalde digués que s'autoritzava un projecte de centre de culte en virtut dels drets humans (article n 18) i el compliment de les normes administratives. L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU) ho ha fet.

A diferència dels seus col·legues de Salt i Torroella de Montgrí-L'Estartit, Vila ha presentat un projecte, d'acord a les normes de la llei aprovada pel tripartit encara vigent, pel qual els ajuntaments estan facultats per cedir terrenys destinats a la construcció de centres de culte.

A més, ha justificat el seu projecte dient que compleix amb els "principis de la democràcia occidental", que precisament es basa en els drets humans. Vila critica la reforma anunciada pel govern de CiU, perquè contravé aquests principis.

L'alcalde afegeix que el projecte és un element per a la convivència i la integració. Per ara, les confessions interessades són les que professen els cultes ortodox (romanesos), testimoni e jehovà (americans) i islàmic (marroquins).

L'alcalde Vila assumeix el "fet nou" que ha portat la globalització. Visualitza una Catalunya barrejada per una població culturalment diversa. Davant això, crea espai per a que la diversitat, religiosa en aquest cas, es manifest en llocs dignes i apropiats. Una forma de normalitzar el que ja esdevé a la societat, de gestionar una ciutat amb cohesió social i convivència.

L'alcalde de CiU a Figueres s'ha cregut la metàfora de la Casa Gran promoguda per Mas fa un temps i actua en conseqüència. Mentre el Govern de Mas prepara una reforma que introdueix criteris subjectius per a que els alcaldes resolguin construccions de llocs de culte d'acord a les circumstàncies i no segons el dret dels ciutadans , com ho ha fet l'alcalde Vila.

No hay comentarios:

Publicar un comentario